2014. június 2., hétfő

TheNorthFace no. 4 GI Boulder Jam

Mach Andris főszervező interjúja a 4bakancsnak
Előzetes interjúk a 4BAKANCS jóvoltából, és még a főszervező (Mach Andris alias "Csúcsgóré") és egy versenyző (Burucs "Papír" Bálint) még 9 percet is kaptak a DigiSport Reggeli Start műsorában, csak hogy kellőképpen felkonferálják ezt a versenyt.
Kellően motivált a késő esti lámpafényes, színpadias döntő, így viszonylag jó fizikai állapotban érkeztem meg az eseményre. Előtte nap délelőtt még másztunk 3 órát Szentbékállán, sikerült abszolválnom a La coste 7C-t és a Judo Jam befokozhatatlan (original 7B) bouldereket többek között. Fáradtságot nem nagyon éreztem, 16:15-kor kezdtünk. Nekiállt a mezőny a 20 bouldernek, amire 2 óra limit volt.
versenypóló az előnevezőknek
Itt jegyezném azért meg, hogy szerintem a selejtezőknek nem sikerült megoszlatniuk eléggé a mezőnyt, ugyanis iszonyatosan kemény volt (csak pár név: Farkas Tomi, Simon Bence, Komjáti Zoli, Nándi, Tódi, Kucsera Bálint, Király Bandi, Gyenes Balázs, Balogh Axel, Drusza[bár Ő 4 hónapot kihagyott], Zengő Márk, Csohány Csabi, Kerényi Barna és még sorolhatnám egy jó darabig hogy ki volt ott) a versenyzősereg, és elég éles határ volt a könnyű boulderek és a nagyon nehezek között. 19 topos volt a legjobb finalista, 18-cal volt, aki már nem jutott be (!). Azért nagyon patent kis kunsztok voltak, tényleg, dicsérni kell az útépítőket (Bobi, Patkány, Hof, SzabóGeri [magyarán- a jól bevált szokásos]). Minden izomcsoportot megdolgoztattak, ez az Ő érdemük.
Izolációs sátor
A szervezés is nagyon baba volt, az időpontok betartásával sem volt nagyon gáz, az kicsit fura volt, hogy variáltak, de ez csak a későket érintette. Rengeteg szponzor állt az esemény mögé iszonyatosan jó díjakkal és ajándékokkal, nem az volt, hogy első helyezett? kapsz egy sapkát (max), második? örülj, hogy dobogóra állhatsz. Nem ez volt, hanem mindenki, minőség, ha már elindultál, ajándékcsomag, első hely-hátizsák és a többi stb.
Készülődött a fal. 
Az esti finálé is nagyon hangulatosra sikerült, bár kívülállóként csak, sajna. Végül: Nándi nyert, második Simon Bence, harmadik Bandi. Az összes hivatalos eredményt nem sikerült kiszámolni az idő hiányában, majd a neten lesznek fenn. 17 toppal 26 próbából (16 flash!) a 10 hely köré saccolom magam, nem rossz, de mindig lehetne jobb, persze.

Beindult a versenyszezon, a maradék három júniusi hétvégéből 2 verseny, 2 hét múlva Kecskemét, aztán Zsombó. Én most motivált vagyok, kíváncsi vagyok, mire lesz ez majd még elég....

2 megjegyzés: